FAQ

Veelgestelde vragen over het huren van onze fietsen

Hoe kan ik een reservering maken?

U kunt een reservering maken via onze site www.fietsenoptexel.nl. Reserveer minimaal 2 dagen van te voren. Reserveren is mogelijk voor meerdere dagen. Wilt u een fiets huren voor vandaag, morgen of één dag? Dan bent u welkom bij één van onze filialen, daar kunt u op basis van beschikbaarheid fietsen huren.

U komt direct online reserveren tegen, als u daarop klikt wordt u doorgestuurd naar het maken van de reservering. Daar kunt de aangegeven stappen volgen, en maakt u gemakkelijk een reservering.

Kan ik telefonisch een fiets reserveren?

Nee, het is niet mogelijk om telefonisch, of via de mail een fiets te reserveren.

Wat zijn de kosten voor het huren van een (elektrische) fiets?

De prijzen zijn afhankelijk van het item en van de duur van de huurperiode. De tarieven zijn te bekijken door op de reserveer pagina te kijken.

Is het nodig om de fietsen vooraf te reserveren?

Wanneer u verzekerd wilt zijn van uw fiets op het eiland is dit wel verstandig wij kunnen u dan ook sneller de fietsen meegeven.

Is er een minimale lichaamslengte waar ik rekening mee moet houden?

Onze kinderfietsen beginnen bij 12 inch, dat is voor een lengte van 98 cm tot 1,06 cm. Let op! Dit geldt alleen voor normale fietsen.

Ik heb van te voren niet gereserveerd

U kunt langsgaan bij een van onze filialen en wat er beschikbaar is kunt u op dat moment nog huren!

Hoe weet ik zeker dat er huurfietsen beschikbaar zijn?

Om zeker te weten dat een huurfiets beschikbaar is, raden wij u aan om via onze website te reserveren. Tijdens het online reserveren kunt u zien of de gewenste huurfiets nog beschikbaar is. Wanneer u de gewenste huurperiode invoert komen de fietsen die op dat moment beschikbaar zijn in de lijst te staan. Op deze manier ben je ook zeker van een huurfiets tijdens jouw bezoek op Texel.Bij het opmerkingen veld bij de reserveringen kunt u geen aanpassingen doen van type, maat of andere soort fiets etc. Wat er beschikbaar is voor de reserveringen is te reserveren. Als een type fiets niet meer boekbaar is dan is deze dus ook niet beschikbaar.

Hoe kan ik mijn gehuurde elektrische fiets opladen?

De oplader van de accu van uw gehuurde elektrische fiets kunt u vinden in de fietstas die meegegeven wordt bij de fiets. Om de oplader te gebruiken stopt u eerst de stekker in het stopcontact, dan pas de stekker in de accu.

Zijn er accessoires bij de fietsen te huren?

Zitjes, fietstassen en hondenmanden zijn in combinatie met een fiets te huren. De elektrische fietsen krijgen standaard fietstassen erbij om de oplader van de accu te kunnen vervoeren. Een eigen kinderzitje mag op onze huurfietsen gemonteerd worden. Kinderzitjes zijn zowel voor- als achterop de fiets te plaatsen. Op de E-bike alleen achterop. Een voor kinderzitje kan een gewicht dragen tot 15 kg, en een achter kinderzitje kan een gewicht dragen tot 25 kg.

Wat zijn de betalingsmogelijkheden?

De betaling dient u te voldoen tijdens de reservering bij stap 3. Wanneer wij geen betaling hebben ontvangen is de reservering niet compleet en wordt de reservering niet verwerkt.

Hoeveel kilometer kun je ongeveer rijden met de elektrische fietsen?

U kunt met onze e-bikes tussen de 50 en 60 km afleggen, afhankelijk van gewicht, ondergrond, weersomstandigheden en op welke stand u fietst.

Wat heeft u te huur voor ouders met een baby onder de 9 maanden?

In onze Urban Arrow’s (elektrische bakfiets) kan uw eigen Maxi-Cosi bevestigd worden. De bakfiets kan zowel een Cabby als een houten bakfiets zijn. Maxi-Cosi aansluiting is niet altijd mogelijk.

Wat heeft u te huur voor onze hond?

U kunt met uw hond fietsen door gebruik te maken van een hondenkar of een elektrische honden bakfiets. De hondenkar is geschikt voor honden tot 45 kg, de binnenmaat van de hondenkar is 80 x 55 x 62 cm. U kunt ook kiezen voor een elektrisch bakfiets van Urban Arrow met middenmotor. Geschikt voor het vervoer van honden. De actieradius ong. 60 km, afhankelijk van het gewicht, ondergrond, intensiviteit en weersomstandigheden.
Voor de kleinere honden verhuren wij ook hondenmanden voor achter op de fiets. Beide mogelijkheden zijn alleen te combineren met een huurfiets.

Hebben jullie ook kindermountainbikes?

Wij verhuren geen kindermountainbikes, wij verhuren wel verschillende maten mountainbikes. De kleinste maat is XS dat is geschikt voor een lengte van 1.50 tot 1.55. De grootste maat is XL dat is geschikt voor de lengte van 1.90+.

Wat als we pech hebben onderweg?

Wij bieden een pech onderweg service. Wanneer er tijdens uw rit iets met de fiets aan de hand is kunt u ons bereiken op het telefoonnummer 0222-316432 en komen we zo snel mogelijk naar u toe om de fiets om te wisselen, zodat u snel verder kunt met uw rit!

Hebben jullie ook duo fietsen en aangepaste fietsen?

Wij verhuren geen duo fietsen of aangepaste fietsen, we sturen u graag door naar Vermeulen bikes.

Mijn gewenste type fiets is niet boekbaar?

Alleen de fietsen die naar voren komen tijdens het reserveren, zijn beschikbaar. Bij het opmerkingen veld bij de reserveringen kunt u geen aanpassingen doen van type, maat of andere soort fiets etc. Wat er beschikbaar is voor de reserveringen is te reserveren. Als een type fiets niet meer boekbaar is dan is deze dus ook niet beschikbaar.

Hebben jullie ook kinder e-bikes?

Wij verhuren geen kinder e-bikes, onze e-bikes zijn 28 inch.

Annuleren en Wijzigen

Kan ik mijn reservering wijzigen?

U kunt uw reservering helaas niet wijzigen.

Kan ik mijn reservering annuleren?

U kunt uw reservering annuleren. Bij annulering zijn de algemene voorwaarden van toepassing. Deze zijn als volgt:

Als een overeenkomst wordt geannuleerd door de huurder, dan kan de verhuurder de volgende annuleringskosten in rekening brengen:

 • –  bij annulering tot de 30e dag (exclusief) voor de dag van verhuur: de aanbetaling met eenmaximum van 10% van de huursom;
 • –  bij annulering vanaf de 30e dag (inclusief) tot de 7e dag (exclusief) voor de dag van verhuur:30% van de huursom;
 • –  bij annulering vanaf de 7e dag (inclusief) tot de 3e dag (exclusief) voor de dag van verhuur:50% van de huursom;
 • –  bij annulering vanaf de 3e dag (inclusief) tot 1 dag (exclusief) voor de dag van verhuur: 90%van de huursom;
 • –  bij annulering vanaf minder dan 1 dag voor de dag van verhuur: de volle huursom.

Als de weervoorspellingen slecht zijn kunnen wij onze reservering dan kosteloos annuleren?

U kunt uw reservering annuleren. Bij annulering zijn de algemene voorwaarden van toepassing. Deze zijn als volgt:

Als een overeenkomst wordt geannuleerd door de huurder, dan kan de verhuurder de volgende annuleringskosten in rekening brengen:

 • –  bij annulering tot de 30e dag (exclusief) voor de dag van verhuur: de aanbetaling met eenmaximum van 10% van de huursom;
 • –  bij annulering vanaf de 30e dag (inclusief) tot de 7e dag (exclusief) voor de dag van verhuur:30% van de huursom;
 • –  bij annulering vanaf de 7e dag (inclusief) tot de 3e dag (exclusief) voor de dag van verhuur:50% van de huursom;
 • –  bij annulering vanaf de 3e dag (inclusief) tot 1 dag (exclusief) voor de dag van verhuur: 90%van de huursom;
 • –  bij annulering vanaf minder dan 1 dag voor de dag van verhuur: de volle huursom.

Ophalen en terugbrengen

Hoe laat kan ik de fiets ophalen en hoe laat weer inleveren?

U kunt de fietsen bij ons op komen halen tijdens openingstijden. Graag nemen wij voor sluitingstijd onze fietsen weer in, zodat ze weer klaar staan voor de volgende dag! Zie onze site voor de actuele openingstijden.

Mogen de fietsen 's morgens bij openingstijd teruggebracht worden?

Nee dit is niet mogelijk.

Moet het afhaal adres hetzelfde zijn als het inlever adres / kan ik inleveren bij een ander filiaal?

Waar u de fietsen vandaan heeft, moet u de fietsen ook weer terugbrengen. Inleveren op een andere locatie is dus helaas niet mogelijk. Dat geldt ook voor onze bezorgservice, graag halen wij de fietsen op dezelfde plek op als waar we ze afgeleverd hebben.

Bezorgen jullie bij de boot?

Dit is alleen mogelijk bij grote groepen.

Bezorgen jullie de fietsen bij het hotel of geboekte accommodatie?

Dit is afhankelijk waar u verblijft. Wij bieden een haal en breng service. We bezorgen bij veel vakantie adressen onze fietsen en halen ze daar ook weer op.

Hoe laat worden de fietsen bezorgd, en opgehaald?

Onze chauffeurs doen hun best om de fietsen voor 10:00 bij uw vakantie adres af te leveren. Onze chauffeurs halen de fietsen de dag na eind datum voor 10:00 uur weer op.

Kan ik mijn fiets eerder terugbrengen?

U kunt zeker uw fiets eerder terugbrengen wanneer u deze niet meer nodig heeft. Maar let op! bij elke voortijdige terugbezorging blijft de volle huur gelden. Dit kunt u terugvinden in onze huurvoorwaarden.

Wat moet ik doen in geval van diefstal?

Onmiddellijk contact opnemen met ons: 0222-316432

Wat moet ik doen in geval van schade?

Onmiddellijk contact opnemen met ons: 0222-316432

Wat moet ik doen als ik mijn fietssleutel kwijt ben?

Contact opnemen met ons: 0222-316432

De kosten voor een gewone fiets zijn €15,-

De Kosten voor een e-bike zijn €25,-

Waar kan ik jullie fietsverhuur vinden?

Wij beschikken over verschillende filialen, waarvan twee in De Koog, één in den Burg en één in de Cocksdorp. Ons hoofdfiliaal Fietsen Op Texel en van der Linde De Koog bevinden zich aan de Nikadel in De Koog naast het tankstation en tegenover de Jumbo. Ons filiaal van der Linde de Cocksdorp bevindt zich in de Kikkertstraat naast de Bakker Timmer. Ons filiaal in den Burg bevindt zich aan de parkstraat 14 in het centrum.

Wat zijn de huurvoorwaarden?

Onze huurvoorwaarden kunt u hier vinden of door op onze website onder het balkje praktisch kunt u de huurvoorwaarden vinden.

Wat zijn de openingstijden?

Zie onze website voor de actuele openingstijden.

Ophalen en terugbrengen

Wat is het Fietsen op Texel Zekerheden pakket?

Met het Fietsen op Texel Zekerheden – pakket gaat u onbezorgd op weg tijdens uw huurperiode. Zo bent u met ons ‘Fietsen Op Texel Zekerheden’ – Pakket’ verzekerd tegen o.a. diefstal en schade. De garantiedekking geldt vanaf het moment dat u huurt en loopt tot het huurcontract afloopt.

 • Annuleren?
  Geen probleem! Bij annulering, minimaal 48 uur van tevoren, krijgt u 100% van de huurprijs retour.
 • Schade aan uw fiets?
  Gedekt! Ook als het uw eigen schuld is.
 • Schade door diefstal?
  Gedekt! U heeft geen eigen risico.
  * Wij vergoeden geen schade bij diefstal als uw huuritem niet op slot stond of wanneer u de sleutels van de huurfiets niet kunt overleggen.
 • Pechhulp onderweg
  Pech onderweg? Tijdens openingstijden komen wij u zo snel mogelijk helpen!
 • Vervangend vervoer
  Kan het niet worden verholpen? Dan krijgt u van ons een gelijkmatig vervoersmiddel!

 

Hoeveel kost het Fietsen Op Texel Zekerheden pakket?

De kosten voor het ‘Fietsen op Texel Zekerheden – pakket’ zijn slechts 10% van de totale huurkosten.

 • Het ‘Fietsen op Texel Zekerheden’ pakket begint vanaf het moment dat u huurt en loopt tot het huurcontract afloopt. Het contract wordt automatisch beëindigd na inlevering van de fiets.
 • U betaalt het bedrag in 1 keer vooruit, zowel online als in de winkel.

 

Wat moet ik doen bij schade of diefstal?

 • Meldt eventuele schade of vermissing/diefstal zo snel mogelijk bij ons.
 • Lever bij vermissing/diefstal de originele sleutel zo snel mogelijk in bij de verhuurvestiging.
 • Doe aangifte bij de politie van vermissing en verstrek een kopie van het proces verbaal aan ons.