FAQ

Veelgestelde vragen over het huren van onze fietsen

Annuleren en Wijzigen

U kunt een reservering maken via onze site www.fietsenoptexel.nl. Dit kan vanaf een huur vanaf 2 dagen. Minimaal 1 dagen van te voren. U komt direct online reserveren tegen, als u daarop klikt wordt u doorgestuurd naar het maken van de reservering. Daar kunt de aangegeven stappen volgen, en maakt u gemakkelijk een reservering.

U kunt bij ons helaas geen fietsen voor één dag reserveren. Wilt u een de fiets voor 1 dag huren? Kom dan op de gewenste dag langs in een van onze filialen. Tip: Indien u vroegtijdig langskomt, is er de grootste kans dat de gewenste type fiets(en) aanwezig zijn. 
Nee, het is niet mogelijk om telefonisch, of via de mail een fiets te reserveren.
Wanneer u verzekerd wilt zijn van uw fiets op het eiland is dit wel verstandig wij kunnen u dan ook sneller de fietsen meegeven.
De prijzen zijn afhankelijk van het item en van de duur van de huurperiode. De tarieven zijn te bekijken door op de reserveer pagina te kijken.
Onze kinderfietsen beginnen bij 12 inch, dat is voor een lengte van 98 cm tot 1,06 cm. Let op! Dit geldt alleen voor normale fietsen.
U kunt langsgaan bij een van onze filialen en wat er beschikbaar is kunt u op dat moment nog huren!
Om zeker te weten dat een huurfiets beschikbaar is, raden wij u aan om via onze website te reserveren. Tijdens het online reserveren kunt u zien of de gewenste huurfiets nog beschikbaar is. Wanneer u de gewenste huurperiode invoert komen de fietsen die op dat moment beschikbaar zijn in de lijst te staan. Op deze manier ben je ook zeker van een huurfiets tijdens jouw bezoek op Texel.
De oplader van de accu van uw gehuurde elektrische fiets kunt u vinden in de fietstas die meegegeven wordt bij de fiets. Om de oplader te gebruiken stopt u eerst de stekker in het stopcontact, dan pas de stekker in de accu.
Zitjes, fietstassen en hondenmanden zijn in combinatie met een fiets te huren. De elektrische fietsen krijgen standaard fietstassen erbij om de oplader van de accu te kunnen vervoeren. Een eigen kinderzitje mag op onze huurfietsen gemonteerd worden. Kinderzitjes zijn zowel voor- als achterop de fiets te plaatsen. Op de E-bike alleen achterop. Een voor kinderzitje kan een gewicht dragen tot 15 kg, en een achter kinderzitje kan een gewicht dragen tot 25 kg.
De betaling dient u te voldoen tijdens de reservering bij stap 3. Wanneer wij geen betaling hebben ontvangen is de reservering niet compleet en wordt de reservering niet verwerkt.
U kunt met onze e-bikes tussen de 50 en 60 km afleggen, afhankelijk van gewicht, ondergrond, weersomstandigheden en op welke stand u fietst.

In onze Cabby’s en in de Urban Arrow (elektrische bakfiets) kan uw eigen Maxi-Cosi bevestigd worden

U kunt met uw hond fietsen door gebruik te maken van een hondenkar. De hondenkar is geschikt voor honden tot 45 kg, de binnenmaat van de hondenkar is 80 x 55 x 62 cm. Voor de kleinere honden verhuren wij ook hondenmanden voor achter op de fiets. Beide mogelijkheden zijn alleen te combineren met een huurfiets.
Wij verhuren geen kindermountainbikes, wij verhuren wel verschillende maten mountainbikes. De kleinste maat is XS dat is geschikt voor een lengte van 1.50 tot 1.55. De grootste maat is XL dat is geschikt voor de lengte van 1.90+
Wij verhuren geen kinder e-bikes, onze e-bikes zijn 28 inch.
Wij bieden een pech onderweg service. Wanneer er tijdens uw rit iets met de fiets aan de hand is kunt u ons bereiken op het telefoonnummer 0222-316432 en komen we zo snel mogelijk naar u toe om de fiets om te wisselen, zodat u snel verder kunt met uw rit!
Wij verhuren geen duo fietsen of aangepaste fietsen, we sturen u graag door naar Vermeulen bikes.

Annuleren en Wijzigen

U kunt een reservering onder voorbehoud wijzigen. Om deze te wijzigen kunt u ons mailen, en zullen wij indien mogelijk dit voor u verwerken. Tot maximaal 2 dagen van te voren. U kunt ons bereiken op het mailadres info@fietsenoptexel.nl.
U kunt uw reservering annuleren. Wanneer u de reservering tot een week voor aanvang annuleert krijgt u 80% van het betaalde bedrag terug. Als u de fiets wilt annuleren binnen de week voor aanvang is dat mogelijk, maar kunnen wij u het betaalde bedrag niet terug betalen.
U kunt uw reservering annuleren. Wanneer u de reservering tot een week voor aanvang annuleert krijgt u 80% van het betaalde bedrag terug. Als u de fiets wilt annuleren binnen de week voor aanvang is dat mogelijk, maar kunnen wij u het betaalde bedrag niet terug betalen.

Ophalen en terugbrengen

Om 8:30  uur openen onze filialen en kunt u de fietsen bij ons op komen halen. Graag nemen wij voor sluitingstijd onze fietsen weer in, zodat ze weer klaar staan voor de volgende dag! Zie onze site voor de actuele openingstijden.
Waar u de fietsen vandaan heeft, moet u de fietsen ook weer terugbrengen. Dat geldt ook voor onze bezorgservice, graag halen wij de fietsen op dezelfde plek op als waar we ze afgeleverd hebben.
Dit is alleen mogelijk bij grote groepen.

Dit is afhankelijk waar u verblijft. Wij bieden een haal en breng service. We bezorgen bij veel vakantie adressen onze fietsen en halen ze daar ook weer op.

Om te fietsen te laten bezorgen kunt u dit aangeven bij de opmerkingen wanneer u een reservering plaatst, of kunt u later een mail sturen naar info@fietsenoptexel.nl met het verzoek om de fietsen op uw vakantie adres te laten bezorgen.

Onze chauffeurs doen hun best om de fietsen voor 10:00 bij uw vakantie adres af te leveren. Onze chauffeurs halen de fietsen de dag na eind datum voor 10:00 weer op.
U kunt zeker uw fiets eerder terugbrengen wanneer u deze niet meer nodig heeft. Maar let op! bij elke voortijdige terugbezorging blijft de volle huur gelden. Dit kunt u terugvinden in onze huurvoorwaarden.
Onmiddellijk contact opnemen met ons: 0222-316432
Onmiddellijk contact opnemen met ons: 0222-316432

Contact opnemen met ons: 0222-316432

De kosten voor een gewone fiets zijn €10,-

De Kosten voor een e-bike zijn €25,-

Wij beschikken over verschillende filialen, waarvan twee in De Koog, één in den Burg en één in de Cocksdorp. Ons hoofdfiliaal Fietsen Op Texel en van der Linde De Koog bevinden zich aan de Nikadel in De Koog naast het tankstation en tegenover de Jumbo. Ons filiaal van der Linde de Cocksdorp bevindt zich in de Kikkertstraat naast de Bakker Timmer. Ons filiaal in den Burg bevindt zich aan de parkstraat 14 in het centrum.
Zie onze website voor de actuele openingstijden.
Onze huurvoorwaarden kunt u hier vinden of door op onze website onder het balkje praktisch kunt u de huurvoorwaarden vinden.