Fietsroutes

Tijdens een fietsroute op Texel heeft u als vakantieganger of liefhebber van het Nederlands natuurschoon veel te zien. FietsenopTexel.nl biedt u een tweetal prachtige fietsroutes op Texel aan, gebaseerd op de plekken van het eiland die u gezien moet hebben.

Met de eerst tocht, fietsroute Texel 1, ontdekt u het zuidelijk stuk van Texel.  Met de fietsroute Texel 1 komt u onder andere langs de volgende plaatsen:

  • De Koog, waar u kunt stoppen voor een bezoekje aan één van de gezellige cafés of restaurants. Daarnaast kunt u hier shoppen in de winkelstraat.
  • De Dennen, waar u tijdens de fietsroute het prachtige bos van Texel kunt ontdekken. Ondanks dat het bos is aangeplant, is het zeker een bezoekje waard.
  • Ecomare, nog een hoogtepunt van de fietsroute Texel 1. Die mooie zeehonden opvang centrum is erg leuk voor het hele gezin.
  • Den Hoorn, dit dorpje ligt in het rustige zuiden van Texel. Het plaatsje staat bij velen bekend om het witte kerkje wat u ziet zodra u met de boot aankomt op Texel.

 

Het noordelijk gedeelte is zeker ook een fietsroute waard, fietsroute Texel 2. Tijdens fietsroute Texel 2 ontdekt u een heel ander stuk van het eiland en Texel is afwisselend genoeg voor diversiteit tijdens beide tochten. Tijdens fietsroute Texel 2 kunt u de volgende hoogtepunten verwachten:

  • De Cocksdorp, het meest noordelijke dorp van het eiland. Tijdens dit deel van fietsroute Texel 2 rijdt u een stuk langs de kust. In de Cocksdorp kunt u genieten van de gastvrijheid van de dorpsbewoners en eventueel een stukje paardrijden.
  • Prachtige duinen van het eiland. Deze duinen liggen is het noordwesten van Texel en zult u een heel stuk langsrijden tijdens de fietsroute.
  • Oosterend, het meest oostelijke dorp van het eiland. Een goede plek om even een lunchpauze te houden tijdens fietsroute Texel 2.

Goede fietsen zijn tijdens de fietsroutes op Texel essentieel. Daarom helpen wij u graag verder met fietsverhuur of fietsverkoop.

Daarom kies je voor Fietsen op Texel:

N

Uitstekende service + Pech onderweg service!

N

24/7 uw fiets huren

N

25 depots verspreidt over Texel

N

Uitsluitend verhuur van top merken

Hulp nodig of heeft u vragen?